Одржан приказ способности Војске Србије „Застава 2024“

You are currently viewing Одржан приказ способности Војске Србије „Застава 2024“

Приказ способности Војске Србије „Застава 2024“ одржан је данас на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници.

На данашњем приказу било је ангажовано више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова, а посетиоци су били у прилици да виде летачки програм, приказ дела способности специјалних снага и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и дефиле јединица Војске Србије.

Приказ способности „Застава 2024“ почео је падобранским демо скоком припадника 63. падобранске бригаде са заставама Републике Србије и Војске Србије из хеликоптера H-145М.

Уследио је приказ блиске ваздушне борбе применом одбрамбених и нападних маневара у којој је учествовао пар авиона „МиГ-29“. Након тога приказана је ваздухопловна ватрена подршка авионима „Орао“ и „Супергалеб“, а потом са циљем припреме просторије за хеликоптерски десант борбени хеликоптери „Ми-35“ дејствовали су по непријатељу.

Посетиоци су били у прилици да виде најсавременије наоружање и војну опрему којим су опремљене јединице Војске Србије, као и део средстава из развоја предузећа домаће одбрамбене индустрије.