ПОЗИВ ПРОФЕСИОНАЛНИМ ВОЈНИЦИМА НА УЧЛАЊЕЊЕ У НАШ СИНДИКАТ

You are currently viewing ПОЗИВ ПРОФЕСИОНАЛНИМ ВОЈНИЦИМА НА УЧЛАЊЕЊЕ У НАШ СИНДИКАТ

Поштовани колеге и колегинице професионални војници, позивамо вас да се учланите у Војни синдикат „Гвоздени пук“, највећи синдикат у Војсци Србије са око 3000 чланова, који снажно заступа права и интересе професионалних војника.

Синдикат „Гвоздени пук“ залаже се за побољшање услова рада, праведне накнаде за труд и ризик, као и за заштиту достојанства сваког припадника војске. Као чланови синдиката, имате прилику да заједнички радимо на изградњи јаче и праведније институције која ће штитити ваша права и омогућити боље услове за вас и ваше породице.

Учлањењем добијате подршку у решавању свих питања која се тичу вашег радног односа, као и правну и професионалну заштиту у случају било каквих проблема. У овом времену изазова, потребна је солидарност и заједништво.

Упорном борбом за ваша права на путу ка сталном радном односу смо дошли до историјског момента у коме нас је подржао и Генералштаб ВС. Преостаје нам још да политичари подрже пред Владом ту чињеницу и да најзад професионални војник буде ослобођен бриге о продужењу уговора, решавању стамбеног питања и сигурног стицања пензије.

Од свог формирања до данас смо решили многе проблеме професионалним војницима. Најпре смо успели да избацимо физичку проверу као услов за продужење уговора. У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања смо успели да установимо тачне критеријуме за одлазак професионалних војника у пензију и убрзо испратили прве војнике под датим условима у пензију. Многе поштене војнике смо заштитили у њиховим микросрединама од непоштовања права запослених и мобинга.

Придружите се онима који верују да глас војника треба да се чује и да њихов рад мора бити поштован. Синдикат „Гвоздени пук“ је ваш партнер у остваривању права и достојанства!

Немојте у синдикату тражити само личну корист ( разни бенефити, мобилна телефонија, уговори за попусте и плаћање на рате, солидарна помоћ, бескаматне позајмице, бесплатна правна помоћ…) будите солидарни и мислите на колективно, опште добро. Мислите на своје ближње, на будуће генерације и на то да за себе и њих уредимо живот и рад у војсци на тај начин да са љубављу долазе у њу. Чланарина од 1% од нето плате се врати на много начина кроз разне бенефите које чланство у нашем синдикату носи са собом.

КО СМЕ – ТАЈ МОЖЕ

На линку испод можете попунити приступницу:

Приступница | НАЈНОВИЈЕ (vojnisindikatgvozdenipuk.rs)

Председник Војног синдиката „Гвоздени пук”